גרסת ה- SARS-CoV-2: תדרוך

לאחרונה התברר כי ישנו וריאנט חדש לנגיף הקורונה אשר מתפשט מהר יותר מזנים אחרים של הנגיף, אך נראה כי אינו גורם למחלה קשה יותר. עם זאת, קצב הדבקה מהיר יותר של הנגיף פירושו מספר חולים גבוה יותר באוכלוסייה וכך גם לחץ רב יותר על בתי החולים.

נגיפים צוברים מוטציות – זה מה שהם עושים. לדוגמא, בכל שנה כמה זנים חדשים של נגיף השפעת מתגלים בעולם. זנים אלו נוצרים בעקבות מוטציות אקראיות וארגון מחדש של החלבונים החיצוניים של נגיף השפעת. בדרך כלל, אחד מהזנים הללו הוא הדומיננטי בכל עונה, ועליו מתבססת הגרסה השנתית של החיסון לשפעת. לכן, הופעתם של זנים חדשים של נגיף הקורונה אינה מפתיעה.

וריאנט חדש שהופיע בבריטניה, כולל מספר מוטציות גדול במיוחד של החלבונים החיצוניים לנגיף. מסיבות שעדיין לא ברורות, המוטציות הפכו את הנגיף למדבק יותר בהשוואה לזנים אחרים. הנגיף מתפשט במהירות, במיוחד בדרום מזרח אנגליה ובלונדון, אך הימצאותו דווחה כבר ברחבי בריטניה, עם עדויות הולכות וגוברות להתפשטות עולמית שלו. הראיות הקיימות מצביעות על כך שהוריאנט החדש מדבק עד 75% יותר מזנים אחרים.

אין אף ראיה לכך שדרכי ההדבקה של הוריאנט החדש השתנו מהותית – וזו תהיה הפתעה גדולה אם יתגלה שכן, בהתחשב בשינויים הקלים יחסית בגנום של וריאנט זה. עקב כך, סוכנות הבריאות של אנגליה (ה-PHA) אינה ממליצה על שינויים של אמצעי המיגון האישיים כנגד הנגיף. באופן דומה, כל ההנחיות של בריאות הציבור הנוגעות להיגיינת ידיים, פנים ומשטחים נשארו תקפות.

ייתכן שבחלק מהמקרים בבדיקות המעבדה לא ניתן יהיה לזהות את הוריאנט החדש, אך זו לא אמורה להיות בעיה עבור בדיקות ה-PCR המשמשות כיום את רוב המעבדות.

ולסיום (ולמרבה המזל), עד כה לא נמצאו עדויות לכך ששני החיסונים המאושרים לנגיף הקורונה יעילים פחות כנגד הוריאנט החדש של הנגיף.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​